OM OS

En velgørende organisation med fokus på bæredygtige og langsigtede investeringer

Tostan Danmark blev stiftet i februar 2017 med det formål at støtte Tostan International. Det sker blandt andet gennem fundraising til projekter, der sikrer, at endnu flere piger, drenge, mænd og kvinder får adgang til Tostans 3-årige uddannelsesprogram og derigennem muligheden for at leve uafhængigt af andre og skabe sig en bedre tilværelse.

Tostan Danmark fremmer desuden organisationens vision gennem medier og beslutningstagere.

Kernen i Tostans indsats er det 3-årige Community Empowerment Program. Et livsændrende program, som implementeres i en landsby og skaber en positiv forandring for op mod 600 beboere af gangen. De deltagende byer ansøger selv om optagelse i Tostans program, som iøvrigt foregår på lokale sprog. Som et led i programmet forpligtes landsbyboerne til at sprede den nye viden fra undervisningen til deres naboer, og på den måde flerdobles og spredes effekten.

Se evalueringer af Tostans indsats i Vestafrika HER.

Hos Tostan Danmark indsamler vi økonomiske ressourcer til at implementere det 3-årige Community Empowerment Program (CEP) i nye områder. Når du støtter Tostan Danmark, bidrager du direkte til Tostans arbejde.

Vision

Dignity for all – alle har ret til et værdigt liv.

Mission

Tostan styrker landsbysamfund til at udvikle, formulere og opnå egne visioner for fremtiden. Tostans indsats inspirerer til omfattende samfundsbevægelser på lokalt og nationalt niveau, hvor folk tager ansvar lokalt for, at alle kan leve et værdigt liv i deres samfund.

Tilgang

Gennem uddannelsesprogrammer faciliterer Tostan en process, hvor deltagerne udvikler kompetencer og får ny viden, der gør dem stærkt rustet til at tage aktiv styring over deres egen fremtid. Tostan støtter deltagerne i at opnå deres visioner for trivsel og fremskridt.

Nøglen til Tostans succes ligger i tilgangen, som er:

1

BASERET PÅ MENNESKERETTIGHEDER

2

RESPEKTFULD OG
INKLUDERENDE

3

HELHEDSORIENTERET
OG BÆREDYGTIG

Team Tostan

Tostan Danmark blev stiftet i 2017 af en lille gruppe erhvervsfolk, der længe havde ledt efter et sted, hvor de effektivt og meningsfyldt kunne bruge både kræfter og egne penge på at gøre en forskel.

JAN H. CHRISTIANSEN

JAN H. CHRISTIANSEN

Bestyrelse – formand

Jan har en lang karriere i erhvervslivet og er uddannet både ingeniør og HD i Business Finance. Jan er hvad han selv kalder “Dansk globetrotter-serieiværksætter”. Han bidrager til bestyrelsen både i Tostan Danmark og internationalt med et globalt perspektiv, og med hans erfaring med at lede og arbejde med store og små virksomheder. 

BIRGITTE FROST MATHIESEN

BIRGITTE FROST MATHIESEN

Bestyrelse – medlem

Birgitte har stor erfaring med at kombinere filantropiske og kommercielle midler i nye samarbejds- og sociale investeringsmodeller. Birgitte brænder for bæredygtig iværksætteri og vækst og er fuld af beundring for alle de virksomheder og organisationer, der skaber positiv impact for mennesker og samfund.

Birgitte er medlem af flere bestyrelser, og er uddannet BSc Business Administration and Commercial Law, DG, Intl. Business Administration og Marketing Mgmt. og Executive Board Program fra INSEAD. 

 

Giv en hånd med

Er du interesseret i at høre mere om vores aktiviteter i Danmark, vil du give en frivillig hånd med, eller har du nogle idéer, du gerne vil dele, så er du altid meget velkommen til at skrive til info@tostan.dk eller ringe på tlf. 88 389 389.